Kongo zainteresovan za Jumko i Simpo

Ambasador Demokratske Republike Kongo u Srbiji Pol Emil Šinga Ahuka razgovarao je rukovodstvom grada Vranja o ekonomskim potencijalima tog grada.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 09.12.2016.

15:28

Kongo zainteresovan za Jumko i Simpo
(Foto: Thinkstock.com)

Razgovarao je i o mogućnostima za ulaganje, i posetio kompanije Jumko i Simpo.

Ambasador je na konferenciji za novinare rekao da je u Vranje došao na poziv kompanije Jumko koju očekuje proces privatizacije, i s kojom se nada da će biti uspostavljena ekonomska saradnja.

"Sa Srbijom sarađujemo i imamo izvanredne političke odnose, a sarađujemo i na nivou međunarodnih organizacija i uvek se međusobno podržavamo kada su u pitanju međunarodni problemi. Sada želimo da unapredimo i naš ekonomski odnos, a to je i razlog što sam došao u Vranje - da se upoznam sa svim mogućnostima koje Vranje pruža", kazao je Ahuka.

Ambasador je rekao da će o poseti uputiti izveštaj Vladi DR Konga, i da će se založiti za približavanje privrednih subjekata dveju zemalja.

Gradonačelnik Slobodan Milenković je rekao da je dragocen svaki vid podrške poboljšanju kvaliteta života i standarda građana.

Ahuka je podsetio da je u okviru programa Vlade Srbije "Srbija u svetu" mnogo studenata iz Konga dobilo stipendije iz Srbije i studira u Beogradu.

"Kongo je uspostavio diplomatske veze s bivšom Jugoslavijom još 1960. kada smo stekli nezavisnost, kada je otvorena i Ambasada u Beogradu koju nismo napuštali ni u najtežim vremenima", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: