"I vi Slovenci mnogo kukate, prestižemo mnoge"FOTO

U Gorenju će biti otvoreno još 300 novih radnih mesta, a nova investicija je vredna 12 miliona evra, rekao je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 01.12.2016.

13:27

Foto: Tanjug

Vlada Srbije i Gorenje grupa su potpisali memorandum kojim su predviđene nove investicije i proširenje kapaciteta fabrike, a premijer je, povodom 10 godina uspešnog poslovanja fabrike Gorenje u Valjevu, poželeo još mnogo pogona Gorenja u Srbji, a radnicima još veće plate.

Vučić je izjavio da se u Srbiji mnogo radi zahvaljujući velikom broju investitora i da ćemo zato kao zemlja polako, ali sigurno, stići i prestići one koji su bili mnogo ispred nas.

"Zato ćemo dogodine da se borimo za stopu rasta od četiri odsto, a kada svi ostali u Evropi imaju prosečnu stopu rasta od jedan odsto, mi ćemo četiri puta brže da ih pristižemo. To je ono što treba da radimo u godinama pred nama", reklao je Vučić tokom posete Gorenju.
Foto: Tanjug
Vučić je rekao da se svake godine povećava izvoz Srbije u Sloveniju i da tome dosta doprinosi Gorenje i drugi koji su napravili fabrike u Srbji.

On je rekao da treba dosta da naučimo od Slovenaca jer su oni bili vredniji i naučili srpski jezik i zapitao koliko nas u Srbiji zna slovenački, što pokazuje koliko su bili vredniji i mislili na buidućnost.
Foto: Tanjug
Vučić je rekao da je Gorenje izdržalo u prethodnom periodu udar ruske rublje i opstalo na tom tržištu, kao i tržištima u Aziji, pošto imaju kvalitetne proizvode.

On je izrazio nadu da će Gorenje u Valjevu dostići proizvodnju milion friždera i čestitao im na sjajnim rezultatima.

Vučić kaže da se 2013. za 400 radnih mesta prijavilo čak 7.000 ljudi, što pokazuje koliko je bilo teško u Valjevu.
Foto: Tanjug
Premijer je kazao da mu se jedna žena požalila da se tu mnogo radi ističući da je dobro što se mnogo radi

"Kada postavljate stvari na stabilne finansijske noge, onda je nivo investicija veći, ali nikada nam nije dovoljno investicija. Srbi vole da kukaju, ali i vi, Slovenci, volite da kukate i sve više kukate, i Austrijanci vole da kukaju, svi kukaju i neće da rade nedeljom, dok kod nas, Srba, može da se radi i subotom i nedeljom i srećan kada mogu to da kažem", naglasio je Vučić dodajući da ćemo zato prestići mnoge u Evropi.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: