Prvi vozači na novom drumu: Kao da je Nemačka

Konačno je otvorena nova deonica auto-puta, od Ljiga do Preljine, dugačka 40,4 kilometra, koja je koštala 308 miliona evra. Prvi vozač: "Kao da je u Nemačkoj“.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 08.11.2016.

08:23

Prvi vozači na novom drumu: Kao da je Nemačka
Foto: Tanjug

Prvi vozači, koji su u četvorotočkašima osetili novi asfalt deonice auto-puta od Ljiga do Preljine, koja je juče po podne oko 16.30 časova puštena u saobraćaj, u Čačak su stigli nešto pre 17 sati.

Niko nije krio oduševljenje novom saobraćajnicom, za koju, uglavnom, pričaju da podseća na auto-puteve kojima su vozili kroz Nemačku ili Austriju, bez ijedne zamerke, prenose Večernje novosti.

"Iz Ljiga sam stigao za dvadesetak minuta. Neopisiv je doživljaj, nema opasnih krivina, crnih tačaka kao na Ibarskoj magistrali, sve je sada bezbednije i lakše. Posebno mi se sviđaju tuneli. Ovakve sam samo viđao u inostranstvu. Stvarno izgleda svetski", ispričao je Rade Zoćević (44) iz Čačka.

Među prvima je deonicu prešao Čačanin Jovan Šunderić, koji, kako je rekao, zbog poslovnih obaveza često odlazi u Beograd na sastanke.

"Nema Rudničke kapije, šlepera koji gnjave. Čist put, dobar asfalt pod točkovima, osvetljeni tuneli. Baš je lepo. Ovo će sigurno mnogima od nas učiniti radni dan lepšim. Auto-put je sa snova i jedva čekam kada će preostala deonica do prestonice biti završena. Iznenađen sam da ovako nešto u Srbiji može da se izgradi", kazao je Šunderić.

Na isključenju, u Preljini, dežurala je sinoć ekipa saobraćajne policije PU Čačak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: