Nesuglasice, ali turskih firmi trostruko više

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je Srbija potpuno otvorena za investicije turskih kompanija.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.10.2016.

12:15

Nesuglasice, ali turskih firmi trostruko više
Foto: Tanjug

On je u razgovoru sa odlazećim ambasadorom Turske Mehmetom Kemalom Bozajem rekao i da se tu ništa neće promeniti ni ubuduće.

Kako se navodi u saopštenju kabineta, Nikolić je rekao da dve zemlje imaju dobre, prijateljske i čvrste odnose, uprkos povremenim nesuglasicama i drugačijim viđenjima pojedinih dešavanja.

On je dodao da su Srbija i Turska u poslednjih nekoliko godina znatno intenzivirale ekonomsku saradnju, što je ocenio kao jako dobro, ali i da još postoje brojne oblasti u kojima saradnja nije ostvarena u punom kapacitetu i na čemu treba više raditi u narednom periodu.

Ambasador Bozaj je istakao da je broj turskih kompanija koje posluju u Srbiji u poslednjih par godina utrostručen, i sada 91 turska firma radi u Srbiji.

Bozaj je, takođe, zamolio da novo porodilište u Novom Pazaru, koje je zajednička investicija Fondacije "Dragica Nikolić" i Turske agencije za međunarodnu pomoć i koordinaciju, otvore supruge dvojice predsednika, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

4 h

Podeli: