"Poljoprivredi potrebna nova tehnologija"

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je da u poljoprivredi ima prostora za primenu novih tehnologija.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.10.2016.

17:12

Foto: Tanjug

Kako kažu, one mogu da doprinesu povećanju konkurentnosti.

Nedimović je na otvaranju konferencije „Primena novih tehnologija u poljoprivredi" naglasio da se bez savremenih tehnoloških rešenja ne može dati odgovor na pitanja o državnom zemljištu.

Podsetio je da Ministarstvo trenutno radi sa Svetskom bankom i GIZ-om na tome da država u okviru raspoloživih alata bude usmerena na to da stekne uvid u stanje parcela, odnosno da li se one koriste u predviđene namene.

Ministar je podsetio da postoji i problem nasleđa, odnosno da se ne zna koje zemljište ima koju namenu i da je stanje na terenu drugačije od onog u papirima.

Nedimović je kazao i da upotreba novih tehnologija može da pomogne da se kvalitet mleka kontroliše na pravi način i omogući državi da podstiče kvalitetnu i konkurentnu proizvodnju.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kazao je da su znanje i inovacije jedan od stubova konkurentnosti i preduslov veće proizvodnje.Prema njegovim rečima, inovacije u poljoprivedi ne koriste dovoljno na srpskom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: