"Je li realno da Ledine imaju akva-park a Ada ne"

Gradski čelnici trebalo bi da odluče da li će JP "Ada Ciganlija" da poništi ugovor sa firmom fudbalera Nikole Mijailovića, koja je nameravala da gradi akva-park

Srbija

Izvor: B92

Petak, 26.08.2016.

10:50

Foto: Thinkstock

Njima je Žarko Šormaz, direktor ovog gradskog preduzeća, poslao dopis u kome od njih traži da donesu konačnu odluku.

Javni konkurs za iznajmljivanje placa pored Obrenovačkog puta, JP "Ada Ciganlija" raspisalo je u martu. Posle utvrđivanja tenderskih uslova, sklopljen je ugovor sa bivšim fudbalerom Crvene zvezde Nikolom Mijailovićem, odnosno njegovom firmom "Sport invest grup", pišu Večernje novosti.

Međutim, preporuku za proveru sklopljenog ugovora sa Mijailovićem o izgradnji akva-parka kraj Savskog jezera prošlog vikenda doneo je Nadzorni odbor ove gradske firme. Tačnije, oni su ovlastili Šormaza da to uradi, jer, kako se navodi u njihovom saopštenju, "ovo preduzeće ima prava da raskine ugovore sa zakupcem Nikolom Mijailovićem, jer nije isplatio 206.000 dinara u predviđenom roku".

Međutim, Šormaz smatra da je do sada sve rađeno po zakonu. Od raspisivanja tendera do izbora firme koja će voditi posao. Prema njegovim rečima, ugovor koji je sklopljen sa Mijailovićevom firmom "Sport invest grup", veoma je povoljan za grad i JP "Adu Ciganliju". Na adresu ovog preduzeća stigao je i dopis advokata investitora da bi rok za isplatu pomenutog duga trebalo produžiti.

“Ako mene pitate, akva--park je potreban sugrađanima baš na mestu gde je predviđeno da se gradi i ja bih produžio ovaj ugovor. Međutim, postupiću onako kako me savetuju nadležni. A sugrađani će sami prosuditi da li je realno da Ledine imaju vodeni park, a Ada Ciganlija nema”, kaže Žarko Šormaz.

Kako "Novosti" saznaju, Mijailović se obavezao da će u realizaciju projekta investirati 750.000 evra, a potpisani dokument govori o tome da bi posle deset godina izgrađeni akva-park pripao "Adi Ciganliji". Takođe, zakupac bi morao da plaća godišnji zakup od 2.412.000 dinara.

Mijailovićeva firma je pre potpisivanja ugovora kao zalog uplatila milion dinara. Investitor je ostao dužan još 206.000 dinara, za šestomesečni zakup. Kako saznajemo, on je hteo da uplati taj novac, ali su u međuvremenu inspektori zapečatili gradilište.

Beogradski akva-park prostirao bi se na 40 ari. Imao bi četiri bazena i toliko tobogana. Investitor je planirao da na placu pored Starog obrenovačkog puta izgradi i druge dodatne, zabavne sadržaje. Da nije bilo problema, otvaranje je trebalo da bude krajem ovog meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: