"Ovakve stvari podižu kvalitet života u BG" FOTO

Deca u naselju Krnjača dobila su obnovljeno igralište sa ljuljaškama, klackalicama, a oni malo stariji imaće priliku da vežbaju u teretani na otvorenom.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.08.2016.

10:46

Foto: Grad Beograd

Grad je za obnovu igrališta, koje je bilo staro koliko i samo naselje, izdvojio tri miliona dinara, a izvođač radova bilo je JKP "Zelenilo Beograd".

Osim teretana i prostora sa rekvizitima za dečju igru, napravljen je i kutak za malo starije sugrađane, sto sa dve šahovske table i četiri klupe.
Foto: Grad Beograd
Gradski menadžer Goran Vesić na otvaranju je rekao da je to četvrto igralište i teretana koji su otvoreni na teritoriji opštine Palilula od početka godine, a da je na teritoriji Beograda otvoreno oko 60 dečjih igrališta i teretana.

On je podsetio da u Krnjači decenijama nije ništa urađeno, te su obnovom igrališta svoj kutak za igru dobila deca, nešto stariji teretanu, a najstariji sugrađani mesto gde mogu da igraju šah na otvorenom.
Foto: Grad Beograd
"Ovakve stvari podižu kvalitet života u naseljima. Nastravićemo sa ovakvim projektima. Nadam se da ćemo sledeće godine obezbediti više novca za uređenje postojećih i izgradnju novih igrališta za decu", rekao je gradski menadžer.

Vesić je pozvao građane i predstavnike opština da šalju svoje predloge za uređenje dečjih igrališta, te da će Grad, gde god je to moguće, izać u susret njihovim zahtevima.
Foto: Grad Beograd
"Nekome ovo možda izgleda malo, nama i građanima je to mnogo. To je poenta politike, raditi nešto što ljudima olakšava život", naglasio je Vesić.

Direktor Zelenila Beograd Slobodan Stanojević kaže da je renoviranjem igrališta u Krnjači potpuno promenjen izgled tog stambenog bloka, te da je ovim pokazano da "ne postoje grđani drugog reda", već da se paralelno radi u svim gradskim opštinama. "Od kvaliteta ne odstupamo. Postavljene su bezbedne sprave i podloge koje su prethodno atestirane", naglasio je Stanojević.

Obnovljeno igralište površine je 685 metara kvadratnih, a osim rekvizita za decu, obnovljen je i travnjak i zasađeno nekoliko stabala lipe, koja će praviti hladovinu tokom letnjih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: