Inspektori u Geoksu i vanredno u Perutnini

Inspekcija rada biće danas u redovnoj kontroli u kompaniji Geoks i vanrednom inspekcijskom nadzoru u Perutnini Ptuj, izjavila je Maja Ilić iz te inspekcije.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2016.

08:57

Inspektori u Geoksu i vanredno u Perutnini
Foto: Thinkstock

Ilić je za RTS rekla da je u kompaniji "Perutnitna Ptuj" biti izvršen vanredni inspekcijski nadzor, tokom koga će inspektori kontrolisati na koji način je poslodavac uredio prava, obaveze i odgovornosti u oblasti radnih ondosa i da li je bilo eventualnog kršenja prava i otkaza zbog odbijanja zaposlenih da se povinuju poligrafskom ispitivanju.

Ilić je podsetila da poligrafsko ispitivanje nije predviđeno Zakonom o radu i ako je zaposleni odbio da mu se povinuje ne može da trpi štetne posledice.

"Ako se to dogodilo zaposleni treba da se obrati Inspekciji rada", rekla je Ilić.

Dodala je da je što se tiče kompanije Geoks u pitanju redovan inspekcijskih nadzor, koji je najavljen u skladu sa zakonom, a kontrolisaće se uslovi rada, jer je postojala prijava zaposlenih o povišenoj temperaturi u prostorijama.

Rezultati tih kontrola, prema njenim rečima, biće poznati već danas.

"Na kraju radnog vremena ćemo znati šta je inspekcija utvrdila i koje mere će eventualno preduzeti", rekla je Ilić.

Istakla je i da Inspekcija rada ne pravi razliku između domaćih i stranih poslodavaca i da, pre svega, kontrolliše na koji način se primenjuju zakoni u oblasti rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: