Skok 40% - "ne zaustavljaju" se na naplatnoj rampi

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da je broj korisnika elektronske naplate putarine ove godine porastao za 40 odsto, na više od 86.000 uređaja TAG.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 01.07.2016.

14:52

Skok 40% -
Foto: Thinkstock

Elektronska naplata putarine i TAG uređaji omogućavaju prolazak vozila bez zaustavljanja radi plaćanja putarine.

Vozači mogu kupiti i dopuniti uređaje TAG preko mreže distributera "Puteva Srbije", među kojima su i benzinske stanice NIS-Gasprom, OMV, poslovnice AMSS i Tehnokopa, na više od 50 prodajnih mesta koji se nalaze duž auto-puteva u Srbiji, na graničnim prelazima i u većim gradovima.

Putarina se može platiti u dinarima, evrima, platnim karticama i preko uređaja TAG za elektronsku naplatu putarine.

Radi bržeg protoka vozila, i ovog leta će svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica raditi neprekidno, bez pauze, povećan je broj inkasanata.

Kod naplatnih sdtanica su obaveštenja na srpskom, engleskom, nemačkom i turskom da vozači pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine, a na elektronskim portalima na auto-putevima biće obaveštenja o eventualnom zadržavanju na naplatnim stanicama, o prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama, stoji u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: