Kako će izgledati pasarela od Kalemegdana do Save

Potpisan je ugovor za skulpturu "Odande Dovde"- umetničkog dela na pasareli koja će povezivati Beogradsku tvrđavu sa Donjogradskim bulevarom i Pristaništem.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

16:59

Kako će izgledati pasarela od Kalemegdana do Save
Foto: Beoinfo

"Ovaj deo Beograda, sa novom pasarelom i umetničkom skulpturom, izgledaće drugačije. Cilj nam je da što bolje povežemo razne delove grada i da ga otvorimo za Beograđane i turiste. Želimo da od Beograda napravimo svetsku metropolu, a ovakvi projekti upravo tome doprinose", izjavio je zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Skulptura čiju izradu i postavljanje finansira Delta Fondacija, delo je dvojice umetnika: jedog od najvećih savremenih britanskih vajara Ričarda Dikona, profesora na pariskoj školi "Bozar“ i dobitnika Tarnerove nagrade, i našeg vajara i profesora Fakulteta likovnih umetnosti Mrđana Bajića.

Ova monumentalna sklulptura površine 64 metra kvadratnih biće izrađena u aluminijumu i postavljena na kulu sa liftom visine 10 metara.

"Pešačka pasarela biće ne samo korisna za Beograđane i turiste, već i pristupačna za osobe sa invaliditetom, a zahvaljujući ovom umetničkom delu postaće i estetski doživljaj za sve koji prolaze jednim od najlepših delova Beograda“, izjavila je Marija Desivojević Cvetković, potpredsednik Delta Holdinga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: