"Konkurencija bi trebalo da nas se plaši"

Nova poštanska transportna vozila uvrštena su u rad u Regionalnom poštansko-logističkom centru "Beograd" u Zemunu “Pošte Srbije”.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

10:42

Foto: Pošta Srbije

Ključeve 83 nova vozila, koja će biti raspoređena širom Srbije, uručio je direktor Javnog preduzeća "Pošta Srbije" Milan Krkobabić.

"Mi danas ovde pokušavamo da budemo atipični, da budemo različiti, da budemo prepoznatiljivo javno preduzeće koje ume da sačuva 15.000 zaposlenih", kazao je Krkobabić i dodao da zaposleni u toj kompaniji "predstavljaju primer kako se brine o radnicima".

On je kazao da je ubeđen da nova vozila neće "radovati" konkurenciju.

"Ubeđen da ovo danas neće radovati našu konkurenciju i ne treba da je raduje, treba da je plaši. Ljudi koji će voziti ova vozila su u stanju da se na tržištu izbore, oni su se prošle godine izborili", kazao je Krkobabić i ocenio da to preduzeće "deluje u jakoj tržišnoj konkurenciji".

Krkobabić je najavio i da će "Pošta Srbije" uskoro imati novu uslugu - elektronsku trgovinu.

Govoreći o višku zaposlenih u administraciji tog javnog preduzeću, Krkobabić je kazao da će tim ljudima biti omgućeno da pređu u tehnološki sektor.

"Imamo i mi višak zaposlenih, imamo u administraciji, trudićemo se sad da im omogućimo da pređu u tehnologiju da pomognu ljudima u tehnologiji i da ujedno opravdaju svoje mesto u 'Pošti Srbije'", kazao je Krkobabić.

Poštansku flotu od danas čini više od 1.700 četvorotočkaša, koji godišnje pređu 33 milionaa kilometara, kao i 2.000 mopeda i više od 1.000 bicikala, što omogućava tom preduzeću da nastavi jačanje liderske pozicije na tržištu.

Prošle godine u ovo vreme "Pošta Srbije" nabavila je 219 novih vozila za transport pošiljaka različitih gabarita za šta je izdvojeno 440 miliona dinara, a ove godine je izdvojeno dodatnih 14 miliona dinara za još 80 dostavnih vozila nosivosti od 600 kilograma, kao i kamiona nosivosti od 10 tona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

13 h

Podeli: