Vučić: Nadam se da će NCR da se širi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izrazio je nadu da će američka kompanija NCR uskoro u Srbiji proširiti svoje poslovanje.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2016.

12:07

Vučić: Nadam se da će NCR da se širi
Foto: Tanjug

Vučić se sastao sa delegacijom američke kompanije NCR koja je predstavila planove za dalju saradnju sa Srbijom i izrazio zadovoljstvo saradnjom sa kompanijom NCR koja u Srbiji zapošljava 1.500 radnika, saopštila je Vlada Srbije.

Vučić je iskazao zadovoljstvo saradnjom sa kompanijom koja je globalni lider u proizvodnji i prometu uređaja za novčane transakcije, kao i pružanju brojnih usluga za klijente širom sveta, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je ocenjeno da će uspostavljanje direktnog leta kompanije Er Srbija između Beograda i Njujorka značajno doprineti povećanju interesa američkih investitora i turista za dolazak u Srbiju.

Predstavnici američke kompanije zahvalili su Vučiću na podršci koju Vlada Srbije pruža njihovom poslovanju u Srbiji, a na sastanku je zaključeno da je neophodno da se obrazovni sistem zemlje reformiše i prilagodi i potrebama kompanija za kvalifikovanom radnom snagom.

Američka kompanija NCR dobila je prošle godine od srpske vlade podsticaje od četiri miliona evra za širenje poslovanja, što će omogućiti zapošljavanje 800 radnika do 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: