PŠ kreditira besplatno dok ne stigne penzija

Banka Poštanska štedionica ponudila je klijentima penzionerima novu uslugu, kojom će ih besplatno kreditirati bar pet dana pre uplate penzije.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 29.03.2016.

12:05

PŠ kreditira besplatno dok ne stigne penzija
Foto: Thinkstock

Reč je o usluzi “penzija unapred”, koja će biti dostupna svim penzionerima koji penziju primaju preko tekućeg računa te banke i omogućava raspolaganje penzijom pre zvaničnog dana uplate penzije, navodi se u saopštenju Poštanske štedionice.

Postupak prijavljivanja za korišćenje usluge je jednostavan i brz i obavlja se na šalteru bilo koje ekspoziture banke Poštanske štedionice.

Kako se navodi, za penzionere koji se opredele za tu uslugu i zaključe ugovor sa bankom Poštanskom štedionicom dinamika uplate se pomera unapred u odnosu na stvarni datum uplate, u zavisnosti od kategorije penzionera.

Za one najbrojnije, penzija će u tom slučaju stizati 5. i 20. u mesecu, što je pet dana pre nego što PIO Fond zaista i uplati novac na njihov račun.

Vojni penzioneri i penzioneri poljoprivrednih delatnosti moći će uz novu uslugu Poštanske štedionice da računaju na penziju od 2. u mesecu, dok će penzioneri iz kategorije samostalnih delatnosti (zanatlije) to moći dan ranije – svakog 1. u mesecu.

Penzioneri, klijenti banke Poštanske štedionice, koji se opredele za uslugu „penzija unapred“ moći će da podižu novac na šalterima te banke, plaćaju robu i usluge na POS uređajima i podižu gotovinu na bankomatima banke Poštanske štedionice, bankomatima pošte i bankomatima drugih banaka, piše u saopštenju.

Iz banke Poštanska štedionica su za B92 kazali da će usluga biti potpuno besplatna, što znači da neće biti obračunavane kamate, kao i da neće biti nikakvih administrativnih troškova.

Takođe, penzionerima će ova usluga omogućiti da raspolažu ranije celim iznosom uplate, dakle iznos koji je na raspolaganju nije ograničen, već iznosi onoliko koliko iznosi stvarna uplata dela ili penzije u celini.

Kako navode, usluga nije ograničenog karaktera, odnosno dostupna je svim klijentima penzionerima do daljeg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: