Rezervoar plina u Bosni - ušteda 1.800 RSD

Sve veći broj vozača iz Srbije odlazi po gorivo preko Drine jer je znatno jeftinije, a mnogima ne smetaju ni velike gužve.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 10.02.2016.

10:12

Rezervoar plina u Bosni - ušteda 1.800 RSD
Foto: Thinkstock

Ušteda po litru benzina, evrodizela i gasa tridesetak dinara.

“Normalno je da idem po gorivo u Republiku Srpsku, jer na točenju punog rezervoara plina svaki put uštedim skoro 1.800 dinara. Česte su gužve, ali isplati se čekanje. Posebno kad poslom idem na levu obalu Drine”, kaže Lozničanin Vladimir Bogdanović, dok čeka na red da sa mosta na Drini, između Trbušnice i Šepka, uđe u BiH, pišu Večernje novosti.

Lozničane, ali i sve druge vozače iz Srbije, čim pređu u Republiku Srpsku, na rastojanju manjem od tri kilometra, očekuje šest dobro snabdevenih benzinskih pumpi, od kojih su tri skoro na samoj "međi". Gužve su česte, ali vozači ne odustaju.

“Kako bih odustao kad je cena goriva u ovim susednim mestima niža za najmanje 30 dinara nego kod nas u Srbiji”, poručuje nam iz kola Dobrivoje Jevtić iz Loznice. “U Srpskoj gorivo sipam već 10 godina, jer sam ubeđen da je kvalitetnije. Koristim evrodizel i svaki četvrti rezervoar dobijem praktično ‘fraj’”.

U koloni zatičemo i Beograđanina Duška Vukotića, koji, kako kaže, koristi svaku priliku da sipa gorivo "preko Drine". I njegova računica kaže da je dobrano u plusu. Vukotić ističe i da rado ide u kupovinu u prodavnice u Bijeljini i okolini, gde je sasvim pojednostavljena procedura povraćaja PDV.

“Kad saberemo uštedu na PDV i gorivu, onda porodica, bar jednom mesečno može da se provede u Republici Srpskoj, a Bogu hvala, ponude ima u izobilju”, kaže Vukotić.

Osim tablica iz Loznice i okoline, primećujemo i one iz mesta poput Uba, Beograda, Čačka, Novog Sada... Ljudi iz Srbije, koji idu na zimovanje na Jahorinu, do granice uglavnom dolaze na rezervi, a onda u RS sipaju gorivo, što čine i u povratku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: