Vučić: Austrijanci će uposliti 2.000 ljudi

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će tokom ove godine austrijski investitori u Srbiji obezbediti posao za 2.000 ljudi.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2016.

11:06

Vučić: Austrijanci će uposliti 2.000 ljudi
Foto: Tanjug

Vučić je na konferenciji za novinare povodom posete ministra spoljnih poslova Austrije Sebastijana Kurca, kazao da je Austrija najveći investitor u Srbiji, jer u ovom trenutku 500 kompanija iz te zemlje posluje u Srbiji.

Premijer je dodao da je sa austrijkim šefom diplomatije razgovarao o dualnom obrazovanju i regionalnoj stabilnosti.

"Zajednički ćemo raditi na nastavku dijaloga Beograda i Prištine i na daljem očuvanju regionalne stabilnosti i razvijanju bojih odnosa regionalnih partnera. Što se tiče dualnog obrazovanja, želimo da pripremamo neke ljude da tačno znaju kakav će posao raditi kako bi isporučivali najbolje rezultate", kazao je Vučić.

On je zahvalio austrijskim partnerima što "posvećuju ogromnu pažnju Srbiji i celom regionu", dodajući da je Sebastijan Kurc "jedini ministar" koji je prisustvovao svim sastancima važnim za Srbiju, uvek bio "na našoj strani" i podržavao reformsku agendu Srbije.

Ministar spoljnih poslova Austrije boravi u Srbiji u okviru posete zemljama Zapadnog Balkana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: