Tošin bunar do Mosta na Adi uskoro s 3 trake/FOTO

Radovi na proširenju dela Tošinog bunara biće gotovi do kraja aprila, rečeno je iz Gradske uprave.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 05.02.2016.

13:16

Tošin bunar do Mosta na Adi uskoro s 3 trake/FOTO
Foto: Tanjug

Tošin bunar je veoma važna saobraćajnica, koja spaja Bežanijsku kosu sa Zemunom, auto-putem i ostatkom grada, a ta saobraćajna deonica se proširuje nakon 25 godina od kako je napravljen projekat, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali nakon obilaska radova.

"Projekat je urađen još 1991. godine, ali 25 godina nisu rešeni imovinsko-pravni problemi, niti je projekat unapređen kako bi radovi mogli da počnu. Mi smo to uspeli da uradimo i do kraja aprila radovi će biti završeni čime će se povećati efikasnost i brzina saobraćaja u ovom delu grada", rekao je Mali.
Foto: Tanjug
Kako je dodao, Tošin bunar će imati tri trake u oba smera, nove drvorede i javnu rasvetu.
Foto: Tanjug
Mali je najavio da će danas biti održana sednica Nadzornog odbora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda na kojoj će biti doneta odluka o izvođaču radova za nastavak radova i konačan završetak pristupnih saobraćajnica od Mosta na Adi do Tošnog bunara.
Foto: Tanjug
Nastavak radova se, prema njegovim rečima, očekuje u narednih mesec i po dana, odnosno odmah po potpisivanju ugovora sa izabranim izvođačem.

"Kada za godinu i po dana završimo radove, imaćemo potpuno funkcionalan Most na Adi i proširen deo Toššinog bunara, a samim tim i znatno efikasniji saobraćaj", rekao je Mali. On je podsetio da je u budžetu Direkcije za građevinsko zemljište obezbeđeno je 11,3 milijarde dinara za vodovod, kanalizaciju, asfaltiranje... radi unapređenja kvaliteta života stanovnika prestonice.

Obilasku su prisustvovao glavni urbanista Milutin Folic i zamenik direktora Direkcije za građevinsko zemljiššte i izgradnju Beograda Petar Čekic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: