Umesto bioskopa Kosmaj, niče tržni centar

Bivša bioskopska sala "Kosmaj" pretvara se u poslovno-prodajni kompleks. Zatvoren i poznati frizerski salon u pasažu

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 04.02.2016.

19:38

Umesto bioskopa Kosmaj, niče tržni centar
Foto: Tanjug

Bioskop "Kosmaj", koji ne radi skoro čitavu deceniju, definitivno će otići u istoriju. Na mesto nekadašnje filmske sale i platna, uskoro će doći renomirani butik, a ceo pasaž biće pretvoren u poslovno-tržni centar, pišu Večernje novosti.

Filmskoj publici i starim znalcima repertoara čuvenog terazijskog bioskopa, ostaće samo sećanja na nekadašnje uživanje u najnovijim ostvarenjima sedme umetnosti.

"Radovi su u završnoj fazi", šturo kaže jedan od radnika. - Nisam siguran čemu će prostor biti namenjen, ali čuo sam da pominju proširenje butika "Selekšn".

Umesto dobro poznate table sa natpisom "bioskop", u centru prestonice stajaće naziv još jednog ekskluzivnog butika. Umesto pasaža u kome je mirisao duh starog vremena, sada će se osećati sladunjavi parfemi koji mame "šoping-manijake".

"Sve što je dobro bilo u ovom gradu više ne postoji", kaže jedan od prolaznika. - Šta će nam još jedan butik, oni niču na svakom koraku, a od stare zabave imamo samo sećanja.

Staklene odaje koje "mirišu" na moderno, i ogromni crni najloni, koji kriju enterijer budućeg butika, privlače poglede radoznalih šetača.

"Prostor se rekonstruiše kako bismo butik sa sprata preselili dole", nezvanično su rekli iz "Selekšna". - Nećemo zauzeti čitav objekat. Ideja je da u pasažu budemo mi i frizerski salon, i to od ponedeljka, a na spratu će najverovatnije biti otvoren kafić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

12 h

Podeli: