Zastava oružje "na infuziji", a prima nove radnike

Sindikat Zastave oružja nezadovoljan je "prekomernim i netransparentnim" zapošljavanjem novih radnika, piše list Danas.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 02.02.2016.

12:26

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Sindikat Zastave oružja saopštio je juče "da je neprihvatljivo dalje vođenje poslovne politike preduzeća koja za rezultat ima prekomerno zapošljavanje velikog broja radnika, koje nije ekonomski opravdano i usklađeno sa obimom planirane proizvodnje".

"Tokom 2015. godine fabrika je uvećala broj zaposlenih po različitim osnovama, tako da Zastava oružje trenutno ima preko 2.500 ljudi, a planira se i dalje zapošljavanje više stotina novih radnika. Takva kadrovska politika, bez unapred napravljenog plana zapošljavanja, otežava ionako tešku finansijsku poziciju preduzeća, čime se devalviraju svi dugogodišnji napori upravljačkih struktura i sindikata u nastojanjima da fabrika obezbedi održivost poslovanja kroz optimalan broj radnika", navodi se u saopštenju oružarske sindikalne organizacije.

Ističe se, pritom, da se novi radnici zapošljavaju netransparentno, odnosno bez saradnje sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, bez odgovarajućih kriterijuma i poštovanja potrebne obrazovne strukture. Novi radnici se, tvrde u sindikatu, primaju na osnovu ličnog odabira direktora fabrike, što "dugoročno posmatrano preduzeću može da nanese nemerljivu štetu".

"Zastava oružje je fabrika koja je svih prethodnih decenija opstala zahvaljujući odlučnosti radnika da je brane od neodgovornih odluka nosioca vlasti koji je trebalo da stvore ambijent da se kroz odgovorno upravljanje olakša položaj preduzeća i obezbede bolji uslovi za rad. Skupština sindikalne organizacije će zato zasedati ovih dana i usvojiti zaključke od interesa za preduzeće i zaposlene", poručili su iz sindikata Zastavine fabrike oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

18 h

Podeli: