BG: Divlji taksisti zauzeli glavne lokacije

Akcija suzbijanja nelegalnog auto-taksi prevoza na teritoriji Beograda je u toku, a nju je samostalno započela Komunalna policija.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 27.01.2016.

14:52

BG: Divlji taksisti zauzeli glavne lokacije
Foto: Freeimages.com

Akcija se sprovodi u cilju uspostavljanja komunalnog reda i bezbednog i nesmetanog odvijanja života u gradu.

"Akcija će trajati sve dok za tim bude bilo potrebe, uvek uz primenu ovlašćenja u skladu sa nečelima zakonitosti i profesionalizma i poštovanje svih koji u gradu žive", istakao je načelnik Komunalne policije Nikola Ristić, piše u saopštenju Grdske uprave.

Prema njegovim rečima, najkritičnije lokacije u gradu su Trg republike, Palata "Albanija", Terazije, Skadarska ulica, Studentski trg, Karađorđeva i aerodrom "Nikola Tesla".

On je precizirao da je od početka godine do danas otvoreno oko 400 predmeta, a najviše evidentiranih je na aerodromu "Nikola Tesla", dok je na ostalim lokacijama bilo oko 90 intervencija.

U saopštenju se navodi da su kaznene odredbe za taj vid prekršaja za pravno lice od 50.000 do 1.000.000 dinara, za odgovorno lice od 5.000 do 75.000 dinara, za preduzetnika od 10.000 do 250.000 dinara, a za fizičko lice od 5.000 do 75.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: