"I četvrti put smo odbranili Telekom"

Predsednik Konfederacije slobodnih sindikata Ivica Cvetanović pozdravio je odluku Vlade da ne pristupi prodaji Telekoma Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 11.12.2015.

18:15

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

On je istakao da ta kompanija mora da ostane nacionalni resurs.

Cvetanović je za B92 kazao da je za Telekom Srbije sada najvažnije da Vlada dozvoli postavljanje profesionalnog menadžmenta koji će nastaviti njegovo poslovanje.

"Smatram da nije greška odluka Vlade da se obustavi proces prodaje Telekoma i da je doneta mudra odluka, a mi smo zadovoljni što smo i četvrti put odbranili Telekom“, rekao je.

Cvetanović je poručio Vladi da u Telekomu ne sme biti više političkih postavljenja već da Vlada od Telekom mora da traži samo rezultate, a ne da politički upliće.

Na pitanje o neminovnosti smanjenja broja radnika bez ozbira na ishod tendera, Cvetanović je kazao da su svi sindikati u Telekomu toga svesni i da od toga ne beže.

"Ali razgovaraćemo o dobrovoljnom odlasku uz otpremnine, naveo je on i dodao da u Telekomu ne postoji višak zaposlenih“, kazao je Cvetanović.

Iako je premijer Srbije Aleksandar Vučić više puta govorio da će biti srećan ukoliko se Telekom proda, Cvetanović navodi da će oni učiniti sve da razuvere Vučića i da je rešenje za sve profesionalizacija upravljanja.

Cvetanović kaže da Telekom već duže izdržava udar konkurencije i da su druge telekomunkacione kompanije u Srbiji slabije od Telekoma.

"Telekom ima i dalje šanse da se nosi sa njima“, rekao je Cvetanović za B92.

Vlada Srbije odlučila je danas da neće prodati Telekom Srbije. Opširnije u našoj posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: