SKGO: Povucite Nacrt, hoćemo novi

Stalna konferencije gradova i opština zatražila je da se iz javne rasprave povuče Nacrt zakona o finansiranju lokalne samoupave.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 10.12.2015.

10:00

Default images
Foto: Freeimages

Gradonačelnici i predsednici opština okupljeni na Skupštini SKGO glasanjem su odlučili da zatraže izradu prihvatljivijeg dokumenta.

Predsednik Stalne konferencije gradova i opština Zoran Perišić izjavio je da se lokalne samouprave protive Nacrtu zakona o finansiranju lokalne samouprave i da će Ministarstvu finansija biti upućen zahtev da se taj nacrt povuče iz javne rasprave.

Perišić je rekao da SKGO smatra da će predloženo smanjenje prihoda gradova i opština od osam milijardi dinara "značajno naruštiti ionako teško funkcionisanje gradova i opština".

"Ovakav zakon u ovom trenutku je neprihvatljiv i SKGO će zauzeti stav da se Nacrt tog zakona povuče iz javne rasprave", rekao je Perišić novinarima u Beogradu na skupštini SKGO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: