Nova italijanska fabrika niče u Zrenjaninu

Italijanska kompanija "Tehnostruture" koja se bavi proizvodnjom čeličnih konstrukcija gradi proizvodnu halu u industrijskoj zoni "Ečka-jugoistok" u Zrenjaninu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 01.12.2015.

13:32

Default images
Foto: Thinkstock

Prilikom obilaska gradilišta, vlasnik i direktor kompanije Đuzepe Verna rekao je novinarima da je namera da se uloži ukupno šest miliona evra, a da je početna investicija vredna 3,5 miliona dinara.

On je dodao da izgradnja proizvodnih pogona u tom gradu ne znači izmeštanje proizvodnje iz Italije, već da je u pitanju samo proširenje proizvodnje, namenjeno isključivo za evropsko tržište.

Verna je kazao da se ta kompanija bavi proizvodnjom čeličnih konstrukcija namenjenih za izgradnju mostova, aerodroma, veliki tržnih centara i industrijskih objekata i da trenutno sarađuje sa velikim multinacionalnim kompanijama koje grade po celom svetu.

U prvoj fazi, naveo je, biće obučeno 40 osoba, od kojih će 25 biti odmah zaposleno a ostali će biti zaposleni u drugoj fazi.

"Većina proizvodnje odvija se na mašinama koje su softverski kontrolisane i samim tim biće potreba da se zaposle ljudi koji imaju adekvatne kvalifikacije, a mi ćemo im pomoći da steknu zvanja neophodna za razvijanje proizvodnje", dodao je on.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ocenio je da je za Zrenjanince dobra vest što se grade novi pogoni, a da je "Tehnostruture" treći italijanski investitor koji posluje u industrijskim zonama u tom gradu.

Ta kompanija je ugovor o kupovini građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Jugoistok potpisala u maju 2015. godine, kada je rečeno da planira da da izgradi proizvodni pogon površine od oko 4.000 kvadratnih metara.

Budući da postoji mogućnost kupovine još zemljišta, u drugoj fazi je u planu i proširenje pogona. Rok za završetak objekta je mart 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: