Nema parkiranja na Slaviji, "Tucović" ispred NBS

Glavni gradski urbanista Milutin Folić obišao je radove na platou ispred NBS na Trgu Slavija, gde je počelo rušenje privremenih objekata koji su pripadali banci

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2015.

17:39

Default images
Foto: Beoinfo

U finalnom projektu u tom delu grada je predviđena zelena javna površina, namenjena za odmor i razonodu građana, oivičena ulicama Nemanjinom, Kralja Milutina i Kralja Milana, koja će prednjim delom gledati na rekonstruisani Trg Slavija i fontanu, rekao je Folić.

On je, saopštio je Beoinfo, istakao da će zbog izgradnje fontane sadašnja bista Dimitrija Tucovića biti prebačena na plato ispred Narodne banke Srbije.

Folić je najavio da će uređenje trga početi na proleće naredne godine, u okviru koga je predviđena i kompletna rekonstrukcija Bulevara oslobođenja, dok će uređenje platoa ispred banke biti završeno do tada.

"Bitno je istaći da je planom detaljne regulacije otklonjena mogućnost da se na ovom platou smesti prostor za parkiranje automobila, koji će biti uz ulicu, dok je posle više saobraćajnih analiza usvojeno rešenje koje će maksimalno smanjiti gužve na Slaviji", rekao je Folić.

On je istakao da je novim planom odbačena ideja o izgradnji podzemnih prolaza za pešake ispod trga, što je ranije bilo planirano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: