Metalac povećao cenu za otkup akcija

Gornjomilanovački holding Metalac saopštio je da je izmenio ranije donetu odluku za sticanje sopstvenih akcija.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.09.2015.

15:39

Default images
Foto: Thinkstock

To je logičan sled događaja nakon nedavnog rasta cene akcija na Beogradskoj berzi.

Metalac je inicijalno planirao da kupuje sopstvene akcije po principu pro-rata na ceni od 2.200 dinara, dok je u obnovljenoj ponudi akcionarima ponuđen iznos od 2.230 dinara po akciji, dok je trajanje ponude produženo do 9. oktobra.

Metalac je poslednji put sticao sopstvene akcije u martu 2014. godine na ceni od 2.420 dinara, kada je kupio 2,1 odsto akcija za vlastiti portfelj.

Ove hartije su kasnije raspoređne menadžmentu i zaposlenima na ime stimulativnog nagrađivanja što je cilj i sada kada kompanija namerava steći do 3 odsto sopstvenih akcija (30.600 komada).

Metalac je jedna od retkih uspešnih domaćih kompanija u kojoj vlasničku kontrolu imaju menadžeri i zaposleni. Ovakvom razvoju stvari u velikoj meri je doprinela višegodišnja dosledna dividendna politika ove kompanije u kojoj su akcionari u centru pažnje.

Ove godine Metalac je isplatio dividendu u bruto iznosu od 150 dinara po akciji što na ceni od 2.230 dinara daje dividendni prinos od 6,7 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: