PKS zove preduzeća da pomognu izbeglima

Privredna komora Srbije pokrenula je akciju pomoći izbeglicama koji trenutno borave u Srbiji i pozvala preduzeća da se uključe u akciju.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 04.09.2015.

14:07

Default images
Foto: B92

"Mislim da je važno da privreda i privrednici uzmu učešće u ovoj akciji. Nadam se da će svako u skladu sa svojim mogućnosima moći da pomogne," rekao je predsednik PKS Marko Čadež.

Čadež je kazao da je PKS naparavila mali koordinacioni centar putem kojeg će koordinirati članice i druga preduzeća.

On je dodao da je PKS napravila i spisak potrepština, onoga što je neophodno za pomoć najugroženijim, kao i da bi se pomoglo naporima Vlade Srbije da se pomogne najugroženijim migrantima sa Bliskog istoka.

PKS se obratila svojim partnerskim organizacijama i drugim Komorama da se uključe u ovu akciju i već imamo potvrdu Srpsko-nemačkog udrženja privrede i Austrijske privredne komore u Beogradu da će se uključiti i kontaktirati svoje članice oko toga, kazao je Čadež.

Kako je rekao, neke od kompanija već pomažu i već su se uključile u akciju, kako bi pomoć dolazila što pre do onih kojima je najpotrebnija.

Procenjuje se da je od početka 2015. kroz Srbiju proslo 115.000 izbeglica, pri čemu od avgusta dnevno pristiže njih oko 3.000, među kojima su i deca bez pratnje roditelja i majke sa bebama.

Prema informacijama Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije, migrantima u našoj zemlji najpotrebniji su dušeci, ćebad, oprema za bebe, dečija hrana, pelene, higijenske maramice, flaširana voda, sokovi i trajna hrana, lekovi, pomoćna lekovita sredstva i sredstva za higijenu.

Takođe potrebna je i odeća i obuća za hladnije vreme, kao i proizvodi i usluge građevisnkih kompanija za uredjenje prostora na tranzitnim stanicama.

Dodatne informacije oko pomoći mogu se dobiti putem mejla bis@pks.rs ili na telefon +381-11- 33- 00-910

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: