"U Železari nema mesta za snaje i šurnjaje"

U smederevskoj Železari proverava se poslovanje, najavljuje se otvoranje druge peći u septembru i jednom rečju - tamo je sve u redu, kaže Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 03.09.2015.

15:55

Default images
Foto: Tanjug

"U Železari je sve lepo i u redu", naveo je premijer odgovarajući novinarima koje je interesovalo šta se događa u smedervskoj fabrici nakon što je u nju ušla policija, a zatim dodao: "proveravamo šta su tamo neki mešetarili".

Vučić je objasnio da umesto da se čelik prevozi vodenim putem, a potom železnicom, jer je to najjeftiniji način, neki su uvek izmišljali razloge zašto nije bilo moguće da se prevozi na ta dva načina, nego su poslove poveravali svojim prijateljima i kumovima.

"Znate, kada treba da zaradi snaja i šurnjaja i svi drugi pa su davali svojim najbližima. Sad je vreme je da se to prekine", poručio je Vučić dodao:

"Ne brinite, pre kraja septembra, u toku septembra, idemo tamo da pustimo drugu peć".

Policija u smederevskoj Železari od juče proverava poslovanje bivšeg rukovodstva, zbog sumnji da je bilo nepravilnosti u transportu roba.

Sumnja se, naime, da je bivše rukovodstvo Železare angažovalo veliki broj privatnih preduzeća koja su svoje usluge naplaćivala po cenama većim od tržišnih.

Vučić je najavio da u 2017. godini očekuje da Srbija ostvari privredni rast od tri odsto.

Vučić je najavio da će do kraja meseca, kada bude puštena druga peć u železari Smederevo, doći do rasta BDP-a, sa trenutnih 0,5 na jedan odsto i dodao da će, posle 1. novembra, kada u Kikindi bude otvoren metanolsko-sirćetni kombinat, BDP još da poraste.

"Ovaj kombinat biće otvoren posle pet godina konzervacije i to će značiti da BDP ide na plus 1,2 odsto", rekao je Vučić i dodao da će sledeće godine rast iznositi više od dva odsto, a "2017. idemo na plus tri odsto", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: