Otvoren Bruski put, važan i za turizam

Potpredsednica vlade i ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović otvorila je Bruski put u Kruševcu, dugačak 1,7 kilometara.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2015.

13:59

Default images
Foto: Tanjug

Otvaranjem Bruskog puta Kruševac je dobio još jedan moderan prilaz gradu. Svečanosti otvaranja puta prisustvovao je i ministar odbrane Bratislav Gašić.

Nakon presecanja vrpce, Mihajlović je najavila da će Putevi Srbije u ovoj godini uložiti više od šest miliona evra u lokalne samouprave i gradove, samo u izgradnju puteva.

"Ovo je lep i moderan put, kakav Kruševac zaslužuje", rekla je Mihajlović, ističući da je to najveća investicija u Kruševcu u poslednjih 13 godina, kada je u pitanju putna infrastruktura.
Foto: Tanjug
Ona je dodala da je u Bruski put uloženo 200 miliona dinara kao i da su ostvarene uštede, zbog čega je i bilo manjeg kašnjenja i istakla da je put značajan i kao turistički pravac, jer je ujedno i putni pravac ka Kopaoniku.

Mihajlović je, na pitanje novinara, rekla da će se graditi i takozvani Moravski koridor, autoput od Pojata do Preljine i da se sada razmatra sa kim ćemo ga graditi i model finansiranja. Ona očekuje da će informacije o gradnji tog autoputa biti poznate narednih meseci.
Foto: Tanjug
Mihajlović je rekla da je pre dva meseca ponovo pokrenuta izgradnja stambenih zgrada u naselju Prnjavor 2 u Kruševcu, što je pre 15 godina započela Republička direkcija za obnovu zemlje.

Ona je rekla da su Kruševljani čekali te zgrade više od 10 godina i da će još dve zgrade početi da se grade krajem ovog meseca.
Foto: Tanjug
Gašić je rekao da je projekat Bruskog puta započet dok je on bio gradonačelnik Kruševca i izrazio zadovoljstvo što je taj važan put za Kruševac završen.

On je zahvalio Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje je izdvojilo značajna sredstva za Kruševac u prethodnih godinu dana.

"Imamo još novih planova, postavićemo ogradu za kružni tok na početku Brusnog puta i postaviti zaštitu od buke", rekao je Gašić, dodajući da će se raditi i druge saobraćajnice, kao alternativni pravci.

Izvođač radova je preduzeće "MBA Ratko Mitrović", a investitor JP Putevi Srbije.

Bruski put je počeo da se gradi 7. aprila i proširen je tako da sada ima dve kolovozne trake od po 6,5 metara, sa trotoarima i biciklističkom stazom. Postavljena je rasveta, a saobraćajnica je bulevarskog tipa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: