"Er Srbiji ima olakšice, ali mogu i drugi"

Beogradski aerodrom “Nikola Tesla” ne daje olakšice samo Er Srbiji, veći svakoj kompaniji koja ispuni određene kriterijume, kaže Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2015.

12:58

Default images
Foto: Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture je dodala da je za državu važno da ima stabilnu i profitabilnu aviokompaniju.

Na konstataciju novinara da se mogu čuti komentari da Er Srbija posluje profitabilno jer ne plaća aerodromske takse, Mihajlović je rekla da rezultati poslovanja te aviokompanije za prvih sedam meseci ove godine u odnosu na isti prošlogodisnji period pokazuju da je u svim segmentima ostvaren rast veći od 25 odsto - u prevozu putnika, tereta, zapošljavanja i ostalim.

"Nijedna brojka ne govori da je došlo do bilo kakvog pada, naprotiv, svuda imamo rast", rekla je Mihajlović koja je danas obišla sedište Er Srbije.

Ona je istakla da zbog toga ne vidi probleme u bilo kakvoj vrsti olakšica i da je državi važno da ima stabilnu nacionalnu aviokompaniju koja pravi prihod, dobit i ima trend rasta.

"Ono što mi stalno zaboravljamo jeste šta smo imali pre Er Srbije, odnosno kakvu smo aviokompaniju imali, i to da li je poslovala na održiv način - nije, bila je u gubicima i u ozbiljnim problemima i bez ikakvih rezultata, dok sada imamo kompaniju koja svakog dana i meseca pravi određene korake napred", rekla je potpredsednica vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: