EU obećala: Za puteve u regionu mlrd. EUR

Evropska komisija je spremna da obezbedi milijardu evra do 2020. godine za finansiranje regionalne saobraćajne mreže sa koridorima u zemljama zapadnog Balkana.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.08.2015.

09:09

Default images
Foto: Thinkstock

To su poručili šefovi nemačke i austrijske diplomatije, Frank-Valter Štajnmajer i Sebastijan Kurc.

Oni su, u zajedničkom autorskom tekstu za list "Danas", istakli da će to omogućiti zemljama zapadnog Balkana da budu bolje povezane, kako međusobno, tako i sa Evropskom unijom.

Dvojica diplomata u autorskom tekstu povodom Samita o zapadnom Balkanu koji se održava u Beču, ocenjuju da je, uprkos suštinskom napretku, stabilnost u ovom regionu još uvek na krhkim nogama i umnogome zavisi od Evropske unije.

"Perspektiva pristupanja EU je zasad jedini i najznačajniji podstrek za implementaciju strogih, ali preko potrebnih reformi, kao i za nastavljanje napora usmerenih ka pomirenju u regionu", dodaju Štajnmajer i Kurc.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: