“Imaćemo najviše autoputa u ovom delu Evrope”

Premijer Srbije Aleksndar Vučić izjavio je da će završetkom Koridora 11, Srbija imati najviše kilometara autoputa proporcionalno površini svoje teritorije.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 29.07.2015.

11:10

Default images
Foto: Thinkstock

Gradimo ogroman broj kilometara autoputeva. Samo na Koridoru 10 gradimo 85 i 80 kilometara, uz daljih 138 kilometara na drugom mestu. To je 300 kilometara koje treba da dobijemo u naredne dve godine, naglasio je on na konferenciji za štampu.

Vučić je rekao da za preostale projekte za koje treba da se potpišu ugovori još nije dogovoren model, i da će se videti da li će se u posao ući sa Kinezima ili Azerbejdžancima.

Prema njegovim rečima, razgovori su u završnoj fazi.

Vučić je kazao da nam dve izgrađene deonice na Koridoru 11 idu “iz njive u njivu” i da moramo da ubrzamo potpisivanje ugovora za neizgrađene deonice.

Premijer je istakao da je jedna od njih deonica Ub-Lajkovac od 12,5 kilometara, koja je davno završena ali na njoj ne može da se radi signalizacija jer ide "iz njive u njivu".

Uskoro, rekao je premijer, biće završena najteža deonica Ljig-Preljina, a treba da se spoje Ljig i Lajkovac.

On je ukazao da nedostaje deonica Ub-Obrenovac, što je već potpisano, a ostaje da se potpiše i ugovor vezan za najvažniju deonicu, Surčin-Obrenovac.

Time izmeštamo iz Beograda kompletan saobarćaj na 'ibarski autoput'. Postajemo zemlja sa procentualno najvećom dužinom autoputeva u regionu u odnosu na veličinu teritorije, kazao je Vučić.

On je izrazio uverenje da će Srbija, po dužini autoputeva, biti čak i ispred Hrvatske.

Vučić je rekao i da će Srbija prvi put u istoriji tri meseca ranije na nekim deonicama završiti Koridor 10, tako da će se ka Makedoniji i Bugarskoj putovati autoputem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Podeli: