Mišković prodaje Delta siti da gradi "Planet"

Prostorije centrale Delta holdinga u novobeogradskoj ulici Milentija Popovića 7b prodate su nedavno.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 09.06.2015.

13:19

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Sedište i zaposleni kroz mesec dana privremeno će se iseliti u neki od mnogih Deltinih prostora u gradu, dok ne bude gotova nova zgrada.

Prodaja sedišta firme nije jedina prodaja na kojoj se u "Delta holdingu" trenutno radi. Menadžment je upravo u ozbiljnim pregovorima (sa dobrim izgledima za njihov uspešni završetak) za prodaju tržnih centara "Delta siti" na Novom Beogradu i u Podgorici, kaže za "Danas" predsednik kompanije Miroslav Mišković, uz objašnjenje da se svi ti i slični potezi u poslednje vreme povlače "jer nije dobro da sva jaja budu u jednoj korpi".

Ali, uz to odmah dodaju i sledeću dobru vest: od novca dobijenog od prodaje tržnih centara gradiće se objekat o kome se poslednjih godina mnogo govorilo – "Delta planet", na lokaciji kod beogradske Autokomande. -vode se poslednji dogovori o tome, postoji jedino bojazan da brzina izdavanja potrebnih dozvola ne bude u kontradikciji sa proklamovanim obećanjima za ove poslove. Ali kad stignu dozvole, "Delta" je spremna da počne radove u roku od mesec dana i da ih okonča za godinu i po. Centar grada tada će se iz Knez Mihailove preseliti tamo, siguran je sagovornik lista "Danas".

U "Delti" skreću pažnju na to da ove prodaje ne znače rasprodaje. "Deltin" biznis, precizirano je, uvek se ticao kupovine firmi i njihovog doterivanja za što uspešniju prodaju. Reč je o nekoj vrsti investicionih fondova. Na ovaj je način u Srbiju, preko "Delte", došlo više od 1,5 milijardi evra. Uz ovo, naglašava se potreba za još nekim demistifikacijama: iako Mišković misli da privatizacija u Srbiji nije sprovedena tako rđavo, sama "Delta" se ne može smatrati nekakvim posebnim dobitnikom privatizacije, jer samo 19% ukupnog prometa "Holdinga" dolazi iz privatizovanih firmi. Druga je stvar što one izvanredno rade. Pogledajte "Juhor", kažu u "Delta holdingu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: