KG oružari prete: Ješćemo šta hoćemo

Učestali nesporazumi između sindikata i radnika, s jedne i poslovodstva Zastave oružja s druge strane, prerastaju u sve otvoreniji sukob, piše Danas.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 04.06.2015.

14:00

Default images
Foto: Thinkstock

Kako navodi list, takva situcija bi mogla da proizvede nove proteste kragujevačkih oružara.

Nakon nedavnog negodovanja oružarskog sindikata zbog zapošljavanje političkih kadrova u neproizvodnim celinama fabrike i zastoja u realizaciji ugovornih obaveza prema inostranim partnerima, sindikalna organizacija Zastave oružja je saopštila da je odluka poslovodstva da se "zatvore" fabričke kapije kako bi se radnicima onemogućila dostava hrane pojedinih dobavljača "izazvala nezadovoljstvo kod velikog broja zaposlenih".

"Do sada nezabeležen čin otimanja prava radnicima da se sami opredeljuju koju će vrstu hrane i po kojoj ceni koristiti, revoltirao je zaposlene, jer se ne može razumeti u čijem je to interesu. Sindikat Zastava oružje osuđuje odluku da se radnicima uzurpira pravo da se opredeljuju prilikom kupovine obroka i zahteva hitan razgovor sa poslovodstvom o ovom i drugim pitanjima i problemima, s obzirom na sve veće nezadovoljstvo koje uskoro može da izmakne kontroli", navodi se u saopštenju sindikata.

Pojašnjavaju da su kapije preduzeća za prodavce hrane zatvorene početkom sedmice, nakon što su fabričke kantine izdate dvojici dobavljača, od kojih je jedan vlasnik nekoliko hotela u Kragujevcu.

Sindikalci tvrde da nemaju ništa protiv dobavljača koji su ušli u krug fabrike, ali da ne razumeju zašto se radnicima oduzima pravo da hranu kupuju kod koga žele i u skladu sa svojim mogućnostima, odnosno onako kako su to činili od početka 90-ih prošloga veka, do pre neki dan.

Sindikalci pretpostavljaju da poslovodstvo fabrike odlukom o zabrani snabdevanja hranom kod prodavaca na kapijama preduzeća, želi da radnike, nasuprot njihovoj volji, usmeri na dobavljače koji su zakupili fabričke kantine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

6 h

Podeli: