Posao za 65 radnika zatečenih "na crno"

Inspekcija rada otkrila je u Smederevu, Velikoj Plani i Smederevskoj Palanci 65 radnika koji su radili na "crno" od 288 kontrolisanih radnika.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 02.06.2015.

10:44

Default images
Foto: Thinkstock

Inspekcija je u okviru vanrednog nadzora kontrolisala 196 privrednih subjekata u tržnim centrima, koji se bave različitim delatnostima i to u domenu primene Zakona o radu, a zbog utvrđenih prekršaja ispektori rada podneli su 33 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.

Na osnovu utvrđenog stanja, ispektori su doneli 40 rešenja o otklanjanju utvrđene nepravilnosti i naložili su poslodavcima zasnivanje radnog odnosa sa zatečenim radnicima koji su radili "na crno".

Vanredni inspekcijski nadzor sproveden je 29. maja, u njemu je učestvovalo 33 inspektora sa teritorije osam upravnih okruga.

Kontrola je bila usmerena na primenu Zakona o radu, kojima se uređuje zasnivanje radnog odnosa, saopštila je Inpekcija rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: