ED Valjevo sahranila 200 živih potrošača

Valjevska Elektrodistribucija potvrdila je da je nenamernom "programskom greškom", 200 kupaca električne energije proglasila mrtvima, piše Blic.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2015.

15:02

Default images
Foto: Tanjug

Oko 200 potrošača na području valjevske Elektrodistribucije ničim izazvano je proglašeno mrtvima, pošto sui m poštari doneli zvanična obaveštenja EPS-a koji “saznaje” da su živi kupci “preminuli”, pa se tim dopisima traži od naslednika da obnove ugovore o korišćenju električne energije.

Kako objašnjavaju u valjevskoj ED, reč je o nenamernoj “programskoj greški” koja je uočena i pre nego što su uznemireni potrošači počeli da zovu.

Direktor Zoran Nikolić navodi da su dopisi bili namenjeni utuženim korisnicima električne energije, ali da je do greške došlo jer iste izvršilačke sudske brojeve imaju pojedini živi i preminuli potrošači, pa su pogrešna obaveštenja otišla na adrese živih.

Po njegovim rečima, za oko 200 potrošača na području Valjeva, Mionice, Uba i Osečine, koji su dobili takve dopise, svakako će biti upućeno „pismo izvinjenja i pojašnjenja“.

Jedan od njih je i Mioničanin Dejan Rangelov (40) koji je, srećom, živ i zdrav ali je apsolutno neprijatno iznenađen kada mu je poštar na kućnu adresu u ulici Kneza Grbovića doneo zvaničan dokument ED u kojem stoji da ovo preduzeće “ima saznanja“ da je „kupac preminuo“, pa naslednike poziva da u roku od 15 dana obnove ugovor, uz pretnju da će im u suprotnom struja biti isečena.

"Naravno, živ sam i zdrav, kao i ukućani, ali mi nije bilo teško, pošto sam pročitao taj dopis, da pozovem valjevsku ED kao “sa onog sveta” i službenicu upitam kako su postali vidoviti ili ko im je dojavio “saznanje” da sam mrtav u svojih 40 godina? Najpre je bila vrlo neljubazna, ali je onda rekla da je u pitanju greška, da mogu da prihvatim izvinjenje ili da tužim kompaniju. Žao mi je, ali izvinjenje ne mogu da prihvatim jer je ovo klasično uznemiravanje, a verovatno ću podneti i tužbu za ovakav bezobrazluk, pošto je reč o zvaničnom dokumentu sa pečatom u kojem, da apsurd bude veći, nešto tvrde samo na osnovu “saznanja” i uz to još i prete isključenjem struje ako se “naslednici” ne jave", priča Rangelov.

Mioničanin dodaje da je on prvi vlasnik kuće koja nije kupljena od nekoga ko je ranije umro, tako da nije ni izvršen prenos ugovora sa ED, a svoje račune za utrošenu struju, “živ i zdrav i pod imenom i prezimenom”, redovno plaća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: