"Kakav višak, Čajetini treba radnika"

Opština Čajetina, pored Dimitrovgrada, ima najveći broj zaposlenih u javnim komunalnim preduzećima i taj broj moraće da se smanji do kraja godine.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2015.

17:09

Default images
Foto: Thinkstock.com

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je tim povodom rekao da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nije uzelo u obzir specifičnosti lokalnih samouprava, kada je određivan potreban broj zaposlenih u javnom sektoru.

"Zlatibor je najpoznatiji turistički centar u Srbiji sa 300.000 posetilaca i 1.200.000 noćenja na godišnjem nivou. Sa planiranim brojem zaposlenih nije moguće odgovoriti potrebama turizma visoke kategorije”, istakao je Stamatović.

Takođe, opština Čajetina se nalazi na brdsko-planinskom području, koje treba zimi čistiti i održavati, što se takođe nema u vidu", objasnio je on dodajući da opština Čajetina ima samo dva javno-komunalna preduzeća - "Vodovod" i "Zlatibor".

Prema sadašnjim, ali i budućim kriterijumima novog Zakona o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru, opština Čajetina nema viška zaposlenih, rekao je Stamatović.

"Mi čak imamo manjak zaposlenih. Tako trenutno nemamo vozača, po odlasku starog u penziju, pa službene automobile voze sami funkcioneri, jer ne možemo da dobijemo saglasnost da zaposlimo vozača", kazao je predsednik opštine Čajetina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: