Naplatna rampa ne zaustavlja IKEU

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo da izmeštanje naplatne stanice Bubanj potok nije uslov da IKEA dobije građevinsku dozvolu.

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 25.04.2015.

14:58

Default images
Foto: Beta

Ministarstvo je ponovilo da je posvećeno tome da IKEA u najkraćem roku dobije sve potrebne dozvole, ali da zakon i odredbe ugovora zaključenog sa tom kompanijom moraju biti u potpunosti ispunjeni.

"Sa stanovišta Ministarstva i Grada Beograda, ne postoje nikakve administrativne prepreke da, po dostavljanju projektne dokumentacije, građevinska dozvola za robnu kuću u Bubanj Potoku bude izdata", dodaje se u saopštenju.

U saopštenju ministarstva se navodi da izmeštanje naplatne stanice Bubanj potok teče po planu i da je to potrebno uraditi pre izdavanja upotrebne dozvole, ali da nije uslov da bi se dobila i građevinska dozvola, kako se navodi u pojedinim medijima.

"Od kompanije IKEA zahteva se da do izdavanja građevinske dozvole izradi Elaborat o privremenom izmeštanju i odvođenju voda, dok traju radovi na izgradnji robne kuće. To se, između ostalog, navodi i u Ugovoru koji je kompanija potpisala sa Republikom Srbijom. U interesu Ministarstva ali i čitave Vlade je da se ovaj dokument što pre dostavi kako bi se stekli uslovi za početak realizacije ovog projekta", navodi se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: