"Ne ismevajte, dovodimo Diznilend"

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izjavio je da će lokalna samouprava nastaviti da pregovara o izgradnji Diznilenda u tom gradu.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 10.04.2015.

10:24

Default images
Foto: Beta, AP arhiva

Nikolić je kazao da se Diznilend ne bi gradio sredstvima gradskog budžeta, već iz stranih ulaganja.

Nikolić je, gostujući u četvrtak na Televiziji Kragujevac, rekao da bi takva investicija pokrenula turizam, ugostiteljstvo i hotelijerstvo, kao i da bi se na jedno radno mestu u samom parku, otvorila tri nova.

Naglašavajući da Diznilend ne pravi samo velike parkove, već i male, tematske parkove, Nikolić je rekao da je gradska uprava na tu ideju došla posle sastanka sa predsednikom Britansko-srpske privredne komore Polom Džadžom u Kragujevcu, pre oko dva meseca.

"Rekao nam je tada da moramo da učinimo nešto radikalno, nešto neskvadišanje što bi Kragujevac izdvojilo na mapi istočne Evrope, i razlikovalo grad od desetine hiljada drugih u istočnoj Evropi", naveo je Nikolić.

Gradonačelnik je dodao da je gradska uprava, potom, o tome ozbiljno razmišljala i shvatila da ne postoji takav zabavni park u istočnoj Evropi, koji bi privukao turiste sa celog Balkana.

"Onaj ko je pokušao tu ideju da ismeje nema pojma o čemu govorimo i razmišljamo", naveo je Nikolić i dodao da će grad i dalje pregovarati na tu temu. Nikolić je rekao da je odziv investitora dobar i da se nada da će do kraja godine Kragujevčani biti "obradovani" otvaranjem velikog broja radnih mesta.

"Zahvaljujući političkom uticaju i vezama koje imamo za sada je odziv dobar, pregovori idu u dobrom pravcu i nadam se da ćemo do kraja godine Kragujevčane moći da obradujemo otvaranjem velikog broja radnih mesta", rekao je on.

Nikolić je dodao da ipak ne bi voleo da ga neko drži za reč.

"Sve ovo su ovo teške radnje i jako dugo traju, zato se ne usuđujem da bilo šta obećam, ali verujem da ćemo se svi radovati vrlo brzo," rekao je Nikolić.

On je rekao da se razgovara sa velikim investitorima.

"Radimo na tome da razgovaramo sa velikim investitorima, koji se bave industrijskim zonama... sa onim ko bi mogao da kupi kompletnu industrijsku zonu i da zajedno sa svojim partnerima koje ima u ostalim svojim industrijskim zonama napravi dogovore sa potencijalnim investitorima da odmah ulože u Kragujevac," naveo je Nikolić.

On je ocenio da je to ideja koja bi i momentalno izvukla Kragujevac iz finansijske krize ili je svela na nešto što može da se "sanira jako brzo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

338 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: