Tražili niže cene, dobili povećanje

Gradsko veće Niša danas je dalo saglasnost za odluku o povećanju cene daljinskog grejanja za varijabilni deo.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2015.

15:25

Default images
Foto: Thinkstock

Nova cena kilovat sata koji se obračunava po utrošku sada zvanično iznosi 7,53 dinara po kvadratnom metru umesto dosadašnjih 6,26 dinara.

Ovakva odluka obrazložena je povećanjem cene gasa na tržištu.

Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković rekao je da toplana ima problem što je u pitanju "imput" koji ne zavisi od ljudi iz toplane, a da su jednim delom u problemu i zbog, kako je rekao, "nespretne komunikacije i sa novinarima i sa korisnicima".

"Ono što smo odlučili na veću je da toplana mora da smanji fakture za januar, mora da smanji temperature kod korisnika kojima su ugrađeni merači u stanovima i gde su primenjeni veće koeficijenti od predviđenih, i da mora da ustanovi iskazivanje faktura jasno za sve korisnike" rekao je Slavković povodom prigovora i protesta skupštine stanara i korisnika na cenu grejanja u Nišu.

Povodom inicijative jednog broja korisnika daljinskog grejanja u Nišu da prekinu korišćenje daljinskog grejanja zbog, kako smatraju neopravdano visokih cena, Slavković je rekao da će grad u toku leta utvrditi mogućnosti za tu vrstu isključenja sa toplotne mreže.

Slavković je istakao da je JKP Toplana u Nišu preduzeće sa najvećim zaradama u gradu i da i pored upozorenja od strane gradskog veća, plate nisu smanjene.

"Njihove zarade su neopravdano visoke i toplana će morati da ih smanji. Osim toga, ozbiljno će biti ispitan i broj zaposlenih u ovom preduzeću" rekao je Slavković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: