"Nema više smrznuto meso kao sveže"

Vlada Srbije donela je mere koje su onemogućile da se u srpskim trgovinama prodaje smrznuto meso kao sveže, kaže savetnik premijera Dragan Glamočić.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 25.03.2015.

10:32

Default images
Foto: Beta, arhiva

Glamočić, koji je bivši ministar poljoprivrede, izjavio je na skupu "Agrarna politika Srbije" da je na tržištupostojao poremećaj cena i da je poljoprivrednim proizvođačima moralo da se pomogne otkupom tovljenika.

"Doneli smo i niz drugih mera od kojih je jedna da više ne može da se nađe smrznuto meso u prodaji i da se prodaje kao sveže", kazao je Glamočić.

Kako je naveo, premijer je dao rok da se nađeo rešenje za goruća pitanja u poljoprivredii dodao da će sledeće nedelje saopštiti i mere zaštite za mleko, odnosno proizvođače mleka.

Vlada Srbije odobrila je prošle nedelje Republičkoj direkciji za robne rezerve da od registrovanih poljoprivrednih gazdinstava kupi do 10.000 tovnih svinja.

Svinje će biti otkupljivane po ceni od 170 dinara po kilogramu za prvu klasu, 150 dinara za drugu klasu i 140 dinara za treću klasu.

Dragan Glamočić je postavljen na čelo akcionog tima (delivery unit) za poljoprivredu, pri kabinetu premijera Aleksandra Vučića i direktno je zadužen za koordinaciju u toj oblasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: