Srećnima vladina kola i gume gratis

Špalir jugića naspram tamnih limuzina na platou ispred Palate Srbija u Beogradu. Državni automobili "dremaju" dok čekaju kupce.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 19.03.2015.

15:03

Default images
Foto: B92

Ako se može suditi prema interesovanju za razgledanje, neće ih biti mnogo. Ali tek je prepodne prvog dana, mogu doći i po podne i sutra celoga dana.

Ipak, i oni koji ih nude i "čuvaju" iskreno kažu – skupo je.

Pored "škode fabije" nekoliko muškaraca, komentarišu da su cene “paprene”. “Bolje je otići na Bubanj potok, mnogo je povoljnije”, kaže jedan od njih.

Delegirani iz državne uprave da krstare parkingom i upućuju potencijalne kupce nisu zbog tog zaduženja preterano srećni.

Tu su da pruže objašnjenja zainteresovanim kupcima, a sležu ramenima i onako usput kažu da su automobili dosta skupi. Tridesetak ih je, više nego onih što razgledaju.
Foto: B92
Neki od njih nadaju se da će drugog dana biti više zainteresovanih.

Na svakoj šoferšajbni generalije - početna cena, godište, pređena kilometraža, datum registracije...

Izbor je veliki. Red "jugića", red "kečeva" i "128". Na drugom kraju red "audija". Za svačiji džep i ukus.

Najjeftiniji u ponudi je neregistrovani "jugo", čija je početna cena 27.039 dinara. S druge strane, da biste kupili audi A6 morate ponuditi minimum 2.691.558 dinara.

Građani zagledaju, ulaze u automobile i razgledaju, kako spoljašnjost tako i unutrašnjost. Oni srećniji uz automobil dobiće i rezervne gume.
Foto: B92
“Zainteresovan sam, ali ne tako puno, došao sam da vidim samo nešto od ovih Zastavinih vozila. Nema se para, pa mi samo to odgovara. Pogledaću još malo pa ću odlučiti da li da dođem na licitaciju”, priča jedan od potencijalnih kupaca.
Foto: B92
Drugi komentarišu da su automobili vrlo skupi, čak toliko da se ne isplati kupiti ih čak i da idu na vodu. Očuvani su samo oni koji nisu priuštivi, čak ni njihova početna cena, koja će na licitaciji rasti za 10.000 ili 20.000 svaki put kada neko podigne ruku.

Ostaju da se nadaju drugom krugu, kada će, kako kažu, pasti cene automobila koji ne pronađu svoje kupce u prvom krugu, a kojih je, sudeći po prvom danu, vrlo malo.
Foto: B92
.
Foto: B92
.
Foto: B92
.
Foto: B92
.
Foto: B92
.
Foto: B92
.
Foto: B92
.
Foto: B92
.
Foto: B92
.
Foto: B92
.
Foto: B92
.
Foto: B92
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: