BG na vodi: Prvo dve kule na leto

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je u Kanu da će u okviru projekta "Beograd na vodi," na leto početi izgradnja dve rezidencijalne kule od 20 spratova.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 11.03.2015.

21:50

Default images
Foto: beograd.rs

On je rekao i da će ugovor sa firmom Igl Hils iz Abu Dabija biti potpisan u roku od nekoliko narednih nedelja.

Kule, čija je realizacija planirana u prvoj fazi projekta, danas su predstavljene na štandu kompanije Igl Hils na 26. Međunarodnom sajmu nekretnina (MIPIM) u Kanu

Međunarodni sajam u Kanu je, kako je Mali istakao, najbolje mesto za promociju Beograda i tog projekta.

"Ovaj projekat za nas predstavlja deo globalnog plana razvoja grada Beograda i uklopljen je u budući izgled naše prestonice. Ove kule su prvi korak planiranog projekta i postaviće osnov za prvu fazu Beograda na vodi. Prošle godine imali smo privilegiju da ovde predstavimo koncept projekta, a sada idemo korak dalje i prezentujemo završne projekte prvih zgrada", rekao je Mali na prezentaciji i dodao da zatim sledi izgradnja glavne kule, tržnog centra i dve zgrade.

On je istakao da je Beograd na vodi projekat koji će pospešiti razvoj srpske privrede i omogućiti glavnom gradu Srbije da postane privlačniji turistima i investitorima iz sveta.
Foto: beograd.rs
"Ovo je projekat o kome sanjamo decenijama i koji će biti od presudnog značaja za ekonomski razvoj grada. Drago mi je što se prezentacija prvih rezidencijalnih objekata poklapa sa analizom svetski poznate agencije za nekretnine Najt Frank, prema kojoj je Beograd lokacija sa svetlom budućnošću i buduća globalna finansijska prestonica", istakao je Mali.

Gradonačelnik je naglasio da je veoma važno učešće Beograda na najprestižnijem sajmu nekretnina na svetu.

"Ovde je preko 93 svetskih glavnih gradova i drago mi je što je i Beograd našao svoje mesto. Ceo dan smo na štandu kompanije Igl Hils, ljudi dolaze, interesuju se, i upravo je cilj prezentacije da se razvije interes kako bi se pospešila prodaja i dalji razvoj projekta", rekao je on.
Foto: beograd.rs
Projekat Beograd na vodi predviđa izgradnju 1,8 miliona kvadratnih metara poslovnog, stambenog i komercijalnog prostora predviđenu u tri velike faze, od kojih prva kreće na leto.

Međunarodni sajam nekretnina u Kanu svake godine okupi oko 20 000 učesnika iz skoro 100 zemalja sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

259 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: