Livnica dobila novog vlasnika

Novi vlasnik požeške Livnice, koja je od oktobra u stečaju, je Metaloprerađivačko preduzeće (MPP) Jedinstvo u Sevojnu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 27.01.2015.

10:13

Default images

Predsednik te kompanije Mića Mićić najavio je da delatnost Livnice neće biti menjana, niti će biti otpuštanja radenika.

Kompanija MPP Jedinstvo je za Livnicu platila 309 miliona dinara , što je 79 odsto od procenjene vrednosti preduzeća.

Za kupovinu Livnice Požega bila je zainteresovana i poljska firma Luma Investment ,koja je ponudila 71 odsto vrednosti procenjenog kapitala ovog preduzeća u Požegi.

Novi vlasnik Livnice, predsednik kompanije MPP Jedinstvo, Mićić izjavio je za Tanjug da će ovo preduzeće sa novim menadžmentom ponovo postati jedno od najuspešnijih u Požegi.

"Delatnost nećemo menjati,kao što nećemo ni otpuštati radnike. Planiramo da novim investicijama znatno povećamo proizvodnju i obezbedimo još veći plasman na tržište Ruske federacije,na kome je Jedinstvo godinama prisutno", rekao je Mićić.

Prema rečima dugogodišnjeg direktora Livnice Nikole Šojića, to preduzeće je do ulaska u stečaj imalo 110 stalno zaposlenih i 30 radnika na određeno vreme.

"Novi vlasnik planira da investira 500.000 evra u proizvodnju ,kako bi proizvodili punim kapacitetom,a to je 10.000 tona livenih i 300.000 komada bezazbestnih papuča za potrebe železnice. Nova ulaganja zaposlila bi u ovoj godini još 50 do 60 novih radnika", rekao je Šojić za Tanjug.

Bivši vlasnici Livnice Požega su šabački Koncern Farmakom i JP Železnice Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: