Esmark: Ne tvrdimo pazar

Američka kompanija Esmark ocenila je da je kolektivni ugovor potpisan sa sindikatima srpske čeličane dobar znak za nastavak finalnih razgovora.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.01.2015.

13:40

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Esmark kao netačne odbacuje ocene srpkih analitičara koji smatraju da ta kompanija sada "tvrdi pazar" i da pokušava da za preuzimanje Železare dobije bolje uslove od ponuđenih.

"Mislimo da je to pogrešno i svakako nije tačno", poručuju iz Esmarka u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Povodom izjava srpskih zvaničnika da pregovori o strateškom partnerstvu u Železari Smederevo "idu veoma teško", ali da se veruje u pozitivan ishod, u Esmarku se slalžu da "poslovni pregovori nisu uvek laki", ali da su svi saglasni u tome da će se postići zajedničko rešenje.

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je nedavno da pregovori sa Esmarkom idu veoma teško, ali da se nada pozitivnom ishodu.

Da pregovori o privatizaciji Železare nisu laki potvrdio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Ipak, Vučić veruje da će ti razgovori biti završeni za 10 do 12 dana.

"To bi bio veliki uspeh za Srbiju", rekao je Vučić u utorak.

Prema ranijim najavama očekuje se da će pregovori o privatizaciji Železare Smederevo biti završeni do 1. februara. Inače, Železara je prvi put prodata nakon stečaja u martu 2003. američkom „Ju-Es stilu“ za 23 miliona dolara i do početka 2012. bila je veliki izvoznik i obuhvatala do 13 odsto ukupnog izvoza Srbije.

Vlada Srbije otkupila je u januaru 2012. godine Železaru od američkog „Ju-Es-Stila“ za simboličan jedan dolar, a u međuvremenu su raspisana dva tendera na koja se nije javio nijedan ponuđač.

Džžava mesečno pomaže proizvodnju u Železari Smederevo sa oko 10 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: