"Filip Moris" pohvalio Srbiju

Duvanska kompanija "Filip Moris" pohvalila je uspehe vlasti u Srbiji u nameri da se izbori sa švercom duvana.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 09.01.2015.

12:24

Default images
Foto: Freeimages

U saopštenju povodom jučerašnje zaplene više od 1.300 tona duvana za koji istražni organi sumnjaju da je bio namenjen nelegalnom tržištu, generalni direktor "Filip Morisa" za Srbiju i Crnu Goru Jelena Pavlovović je navela da količina zaplenjenog duvana čini oko četvrtine procenjene godišnje prodaje na crnom tržištu Srbije.

"Ne prejudicirajući konačni ishod nijednog od krivičnih postupaka koji su u toku u vezi sa švercom duvana, jasno je uočljiv pojačani intenzitet aktivnosti izvršne vlasti na suzbijanju crnog tržišta i mi pozdravljamo sve ostvarene rezultate na ovom polju", istakla je Pavlovićeva.

Ona je dodala da se nada da će borba protiv šverca duvana biti nastavljene istim intenzitetom, kao i da će sudski postupci biti efikasno okončani.

"Nadamo se da ćemo posle dve teške godine konačno videti stabilizaciju i oporavak legalnog tržišta, a samim tim i izdašnije državne prihode od akciza i ostalih dažbina na duvanske proizvode" rekla je Pavlovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: