Rusi vratili Srbiji 19 tona kivija

Ruska služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor nije dozvolila ulazak 19 tona kivija iz Srbije zbog nevažećih dokumenata i 20 t mleka u prahu iz Belorusije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 24.12.2014.

19:00

Default images

Kako je danas saopštila uprava Roseljhoznadzora za Brjansku i Smolensku oblast, na međunarodnom putnom prelazu Novie Jurkoviči u Brjanskoj oblasti, na teritoriju Rusije nije pušteno 19 tona kivija uvezenog iz Srbije. Razlog za zabranu uvoza je bio nevažeći fitosanitarni sertifikat. Zbog toga je voće vraćeno u Srbiju.

Na kontrolnom punktu Krasnaja gorka u Smolenskoj oblasti na rusko-beloruskom pograničnom području sprečen je uvoz obranog mleka u prahu, zbog neodgovarajućeg atesta o kvalitetu

"Zbog činjenice da preduzeće pošiljalac Zdravuška milk nije dostavilo garanciju bezbednosti i kvaliteta, Roseljhoznadzor je doneo odluku o vraćanju 20 tona proizvoda u Belorusiju", navedeno je u saopštenju, koje je prenela je agencija Ria novosti.

Rusija je u avgustu na jednu godinu zabranila uvoz mnogih prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su joj uvele sankcije - SAD, EU, Kanade, Australije i Norveške. Na spisku zabranjenih proizvoda su govedina, svinjetina, živina, plodovi mora, voće, povrće, sirevi i mlečni proizvodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: