Smederevo dobilo zemljište Železare

Postignut je sporazum o prenosu 37 hektara zemljišta Železare "Smederevo" bez naknade u javnu svojinu Grada Smedereva.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 31.10.2014.

15:34

Default images

Sporazum su potpisali predstavnici Vlade Srbije, Grada Smedereva i smederevske železare.

Kako je saopštilo Ministrarsvo privrede Srbije, tim sporazumom Grad Smederevo dobija pravo javne svojine nad neizgrađenim građevinskim zemljištem ukupne površine 37 hektara, koje će, u skladu sa Planom detaljne regulacije, biti deo industrijske zone i industrijskog parka u Smederevu.

To građeviinsko zemljište, precizira se, nalazi se u neposrednoj blizini parcele na kojoj se ubrzano gradi hala od oko 20.000 kvadratnih metara za finsku kompaniju PKC, što je, kakao se navodi, veoma važno za dalji razvoj Industrijskog parka i Slobodne zone.

Napominje se da je Vlada Srbije takvu odluku je donela radi stvaranja ambijenta i prostora neophodnog za neometan razvoj privrednih delatnosti na teritoriji Grada Smedereva koji će nesumnjivo podići potencijale tog grada.

Sporazum su potpisali ministar privrede Srbije Željko Sertić, gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović i direktor Železare "Smederevo" Ivan Milošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: