Kako da srpska hrana bude poznata

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković učestvovala je u Bukureštu na Forumu agrotrgovinske i ekonomske saradnje Kine i zemalja Evrope.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.10.2014.

15:54

Default images

"Iskreno verujem da plasman naših poljoprivrednih proizvoda omogućava ne samo zadovoljenje zahteva potrošača, već i prepoznatljivost jedne zemlje na svetskom tržištu", rekla je ministarka Bogosavljević Bošković na tom forumu koji je održan u okviru međunarodnog sajma poljoprivrede Indagra.

Bogosavljević Bošković je u Bukuredstu razgovarala i sa ministrima poljoprivrede Kine, Slovenije i Rumunije.

U razgovoru sa ministrom poljoprivrede Kine bilo je reči i o predstojećem (srpsko-kineskom) samitu koji će biti održan u decembra u Beogradu, kada će osim premijera Kine, u delegaciji biti i ministar poljoprivrede.

Dogovarajući teme za naredni razgovor u decembru, ministri su zajednički ocenili da je održavanje današnjeg foruma odlična prilika da se na jednom mestu okupe kreatori poljoprivredne politike zemalja centralne i istočne Evrope i Kine i privrednici iz ovih zemalja kako bi definisali načine za unapređenje postojeće i
uspostavljanje nove saradnje.

Poljoprivredna proizvodnja zemalja centralne i istočne Evrope poseduje visok potencijal za proizvodnju i plasman proizvoda, pre svega proizvoda organske proizvodnje i proizvoda sa zaštićenom geografskom oznakom, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Kako se ističe, predstojeći skup je šansa Srbije za saradnju sa Kinom, ali i sa evropskim zemljama, s obzirom na ograničenu ponudu s jedne strane i visok nivo tražnje s druge strane.

Bogosavljević Bošković je prisustvovala danas otvaranju Sajma poljoprivrede Indagra 2014, koji je otvorio premijer Rumunije Viktor Viorel Ponta, a koji će trajati do 31. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: