Nikolić: Uspećemo kao Grčka

Predsednik Tomislav Nikolić upoznao je predsednika Skupštine Grčke Evangelosa Meimarakisa o merama fiskalne konsolidacije koje sprovodi naša zemlja.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

14:46

Default images

Predsednik Srbije je izrazio očekivanje da će one dati pozitivne rezultate, kao što to pokazuju mere koje je sprovela Grčka.

"Naša država je odlučila da sprovede mere fiskalne konsolidacije i to je nešto što će nam teško pasti i što se velikom broju građana neće dopasti. Međutim, to je neko morao da učini, da bi naša privreda počela da se oporavlja i da bi naši građani imali šansu da za nekoliko godina žive u modernoj i uspešnoj zemlji. Naši ljudi su odgovorni i mislim da su svesni da je ovo moralo da se učini", rekao je Nikolić tokom razgovora sa Meimarakisom.

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima, predsednik Nikolić rekao da mu je poznato da je i Grčka nedavno prošla kroz slično iskustvo i da mu je drago što su mere koje su oni sproveli počele već da daju pozitivne rezultate, kao što će i mere Vlade Srbije izvesno dati pozitivne rezultate u Srbiji.

Predsednik Nikolić je zahvalio svom gostu na principijelnoj politici Grčke po pitanju Kosova i Metohije, kao i na podršci Srbiji na njenom putu evrointegracija.

"Strateško opredeljenje Srbije je da što pre postane punopravni član Evropske unije, ali to ne znači da ćemo prekidati prijateljske i partnerske odnose sa drugim zemljama koje nisu u Evropskoj uniji", istakao je Nikolić.

Predsednik Srbije i predsednik grčke Skupštine složili su se da, i pored odličnih odnosa između naše dve zemlje, još uvek ima prostora za unapređenje međusobne saradnje, a pogotovo na polju ekonomskih odnosa, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: