Jagodina:Dva investitora iz Italije

Pored fabrika tri kompanije iz Italije, koje su otvorene u poslednje dve godine, u Jagodini će još dve kompanije otvoriti fabrike, kaže Dragan Marković - Palma.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.08.2014.

12:32

Default images

Reč je o Fabrici za proizvodnju betonskih elemenata sa čeličnim konstrukcijama u kojoj će biti zaposleno štotinu radnika, precizirao je Marković, i najvio za narednu sedmicu dolazak u Jagodinu "dva velika privrednika iz Rusije".

Uspeli smo, za pet godina da u Jagodinu dovedome pet stranih investitora, četiri iz Italije i jednog iz Rusije, pohvalio se Marković novinarima na "Danu otvorenih vrata" Jagodine i dodao da se na dovođenju stranih investitora neće stati.

Razgovaramo i sa Italijanima i sa Rusima i sa Grcima, Austrijancima, dodao je on i napomenuo da su i neke zemlje Evropske unije, da bi sačuvale kompanije i postakle zapošljavanje počele da im dodeljuju subvencije za radna mesta.

Dosadašnja ulaganja kompanija iz Italije u Jagodini su oko 100.000.000 evra, a u otvorenim fabrikama radi oko 800 radnika sa područja ovog grada, uglavnom mladih.

Prvu fabriku u Jagodini, otvorila je u martu 2013. godine, Kompanija "Confezioni Andrea" za proizvodnju cerada za autombile visoke klase, u kojoj je zaposleno 580 radnika.

Ove godine, u martu i aprilu fabrike su otvorile Kompanija "Aunde Italia Group" za proizvodnju automobilskih sedišta i interijera i Kompanija "Mobil Gruppo Turi" za proizvodnju kuhinjskog nameštaja.

Ugovor o izgradnji fabrike u Jagodini (kamen temeljac položen 18.decembra 2013) ima i kompanija "Vibak iz Italije za proizvodnju poliprofilenskih filmova i lepljivih traka, investicija vredna 70.000.000 evra.

Kompanija "Nort karton" iz Ruske Federacije, gradi fabriku talasastog kartona i kartonske ambalaže, a investicija je vredna 15.000.000 evra.

Jagodina je za starne investitore izgradila Industrijsku zonu površine 150 hektara i u potpunosti je komunalno opremila voda, kanalizacija, struja, plin, telefon, saobraćajnice... Investitorima je sve besplatno a uslovi su zapošljavanje radnika, 23 radnika po jednom hektaru.

Za 18. septembar zakazano je otvaranje modernog "Vivo" šoping centra, sa 33 svetska brenda, površine 10.000 kvadratnih metara u kojem će raditi 300 radnika, izjavio je Tanjugu direktor "Vivo" Pavle Andrić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: