Dnevna karta za GSP od ponedeljka

Prodaja dnevne karte za gradski prevoz, koja važi 24 sata, počinje 4. avgusta, saznaju 24 sata.

Srbija

Izvor: 24sata

Ponedeljak, 28.07.2014.

10:51

Default images

Dnevna karta će koštati 250 dinara i moći će da se kupi na svim “Bus plus” prodajnim mestima u gradu.

Dnevna karta važiće 24 sata od trenutka prve validacije u vozilu. To znači ukoliko se vlasnik dnevne karte prvi put čekira u vozilu gradskog prevoza, primera radi, u ponedeljak u 13 sati moći će sa tom karticom da se vozi u javnom prevozu sve do utorka u 13 sati.

Već sada se zna da će tu kartu najviše koristiti turisti ili putnici koji, recimo, menjaju dva ili više vozila.

Poređenja radi, pojedinačna nepersonalizovana karta na kiosku košta 73 dinara, dakle četiri vožnje su 292 dinara. To znači da će kupovinom dnevne karte putnici na četiri vožnje uštedeti najmanje 42 dinara.

Ipak, čini se da je vremenska karta (koja traje 75 minuta od trenutka prvog čekiranja) po ceni od 101 dinar i dalje najjeftinije rešenje za vožnju od kuće do posla i nazad na više linija gradskog prevoza. Naime, za takvo “putešestvije” potrebno je ukupno 202 dinara, odnosno dve vremenske karte.

Podsećanja radi, gradonačelnik Siniša Mali nedavno je istakao da je trenutni tarifni sistem u gradskom prevozu neodrživ i da će grad morati da pronađe model u kojem će istovremeno brinuti i o interesima građana, ali i o rentabilnosti javnog prevoza.

Inače, dopuna personalizovanih “Bus plus” kartica za avgust počela je u subotu, i to na više od 2.000 prodajnih mesta u gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: